علمای بلخ در مراسم فاتحه خوانی آیت الله العظمی محقق کابلی(رح) در مزارشریف، با اشاره به خدمات شایان آن مرحوم، ایشان را شخصیت خدمتگذار به تمام جامعه اسلام، مخصوصا افغانستان خواندند که در راه ترویج علم و دانش در این کشور تلاش های زیاد نموده اند. حجت الاسلام امیرمحمد ضیائی؛ معاون شورای اخوت اسلامی بلخ، […]
علمای بلخ در مراسم فاتحه خوانی آیت الله العظمی محقق کابلی(رح) در مزارشریف، با اشاره به خدمات شایان آن مرحوم، ایشان را شخصیت خدمتگذار به تمام جامعه اسلام، مخصوصا افغانستان خواندند که در راه ترویج علم و دانش در این کشور تلاش های زیاد نموده اند.
حجت الاسلام امیرمحمد ضیائی؛ معاون شورای اخوت اسلامی بلخ، در مصاحبه با خبرگزاری صدای افغان(آوا) آیت الله محقق کابلی(رح) را یکی از علمای بزرگ جهان اسلام و افغانستان عنوان کرد و افزود که آن مرحوم در میان تمام اقشار کشور جایگاه ویژه و بالای دارد.
آقای ضیائی افزود که آیت الله محقق کابلی(رح) خدمات علمی و جاودانه ای را برای تمام جهان اسلام، مخصوصا افغانستان انجام داده اند که تاریخ این کارکردهای ایشان را فراموش نمی کند.
وی با اشاره به کارکردهای مرجع فقید کشور، گفت که حضرت در زمان جهاد افغانستان نقش بسیار مهم و ارزنده ای داشتند و بعد از پیروزی جهاد مردم افغانستان، همواره مشغول تربیت نسل جوان کشور بوده اند.
به گفته این عالم دین، آیت الله محقق کابلی(رح) در زمینه وحدت میان اقوام افغانستان بسیار تلاش کردند و اتحاد و اتفاق در کشور یکی از دست آورد های آن حضرت بوده است.
آقای ضیائی بزرگ داشت از این عالم فرزانه ی کشور را وظیفه تمام ملت افغانستان دانست و از مردم خواست تا به شکل گسترده از مقام شامخ آن حضرت گرامی داشت به عمل آورند.
از سویی هم حجت الاسلام محمد کاظم جعفری؛ رئیس شورای علمای شیعه در بلخ، از جایگاه بلند آیت الله محقق کابلی یاد کرد و وفات آن حضرت را ضایعه بزرگ برای تمام جهان اسلام عنوان کرد.
آقای جعفری می گوید که نا امنی سبب شد تا این شخصیت بزرگ کشور افغانستان را ترک بگوید، ولی باز هم در خارج کشور همیشه در خدمت مردم افغانستان بودند.
در همین حال غلام حسین عارفی؛ یکی از علمای دینی بلخ، در گفتگو با خبرنگار آوا، تجلیل و بزرگ داشت از علماء را وظیفه دینی هر مسلمان دانست و تاکید داشت که پیامبر اسلام علماء را وارثین پیامبران توصیف کرده است.
موصوف از تمام مقلدان آیت الله محقق کابلی می خواهد تا در راه ایشان استوار بمانند و آرمان های آن مرد بزرگ را جامه عمل بپوشانند.
همچنین محمد ظاهر ضیائی؛ یکتن از اعضای دفتر آیت الله محقق کابلی در بلخ، در مصاحبه با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، ضمن اظهار سپاس از مردم افغانستان در راستای تجلیل از وفات این شخصیت بزرگ کشور، افزود که آیت الله محقق کابلی به هیچ نهاد یا گروهی وابسته نبودند و در بخش مسائل دینی همواره مردم را یاری می رساندند.
وی از مردم افغانستان بخصوص علما و طلاب حوزه علمیه می خواهد تا یاد این عالم بزرگ کشور را همیشه زنده نگهدارند و از آثار ایشان به خوبی استفاده نمایند.
به گفته آقای ضیائی حضرت آیت الله محقق کابلی تا آخرین توان شان در راستای ترویج علم و دانش در افغانستان کوشش کردند و این وظیفه دینی شان را به بهترین وجه به پایان رساندند.
آیت الله العظمی قربانعلی محقق کابلی(رح)، فرزند محمدرضا در ۸ جوزا سال۱۳۰۷ شمسی در دره ترکمن، در ولایت پروان افغانستان به دنیا آمد، دروس مقدماتی اسلامی را در زادگاه خود فرا گرفت و سپس به کابل رفت و در ۱۳۳۲ش مقیم نجف شد و بعد از فعالیت های عالی در بخش های مختلف دینی سرانجام به تاریخ ۲۰ جوزا سال ۱۳۹۸ خورشیدی دار فانی را وداع گفت.
Sunday, 22 December , 2024