«مرکز توسعه سلامت روان مهاجر» که با مشارکت کانون نخبگان افغانستان، مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی و اداره سلامت شهرداری تهران از تیرماه ۱۳۹۸ فعالیت های خود را به عنوان اولین مرکزآموزش، تحقیق و مشاوره های روانشناختی ویژه مهاجرین افغانستانی در منطقه ۱۳ آبان (شهرری) تهران آغاز کرده  است، در روز اربعین سال ۱۳۹۹ و […]

«مرکز توسعه سلامت روان مهاجر» که با مشارکت کانون نخبگان افغانستان، مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی و اداره سلامت شهرداری تهران از تیرماه ۱۳۹۸ فعالیت های خود را به عنوان اولین مرکزآموزش، تحقیق و مشاوره های روانشناختی ویژه مهاجرین افغانستانی در منطقه ۱۳ آبان (شهرری) تهران آغاز کرده  است، در روز اربعین سال ۱۳۹۹ و با توجه به شرایط ویژه ناشی از شیوع عالمگیر کرونا، برنامه “نذر مشاوره” را در شهر قم برگزار نمود.

در این این برنامه که با حضور ۵ نفر از روانشناسان مهاجر افغانستانی در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشدِ رشته های مختلف روانشناسی در مسجد و حسینیه قرآن وعترت (نظری) در منطقه مهاجر نشین شهرقائم قم برگزار گردید، مراجعینی که از قبل ثبت نام کرده و طبق زمان بندی منظم و با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی مراجعه کرده بودند از مشاوره رایگان بهره مند شدند.

بیشتر مشکلات و چالش های مطرح شده در مشاوره های انجام شده در حوزه های ازدواج، اختلافات خانوادگی، فرزندپروری و  مهارت های ارتباطی و اجتماعی بود.
در نظرسنجی انجام شده از مراجعین، بهره مندی از مشاوره کارشناسان و متخصصین افغانستانی که هم در حوزه روانشناسی تخصص داشته و هم تجربه و شناخت مناسب از مشکلات مختلف مهاجرین داشتند، جزو نکات مثبت این برنامه بود که سبب ابراز رضایت و خوشحالی آنان شده بود.
همچنین اکثریت مراجعین، ازعدم دسترسی به مرکز مشاوره و یا  مشاورانی که با درک همه جوانب شرایط زندگی جامعه مهاجرافغانستانی، بتوانند مشاوره های مفید و موثر ارائه کنند، اظهار ناراحتی کرده و این نکته را یکی از دلایل مهم عدم انگیزه مهاجرین برای مراجعه جهت دریافت خدمات مشاوره ای بیان می کردند.

با توجه به افزایش قابل توجه معضلاتی مانند طلاق، اعتیاد، رفتارهای پرخطر و مشکلات روانشناختی مانند اضطراب، افسردگی و… در بین مهاجرین افغانستانی در ایران، نیاز به توجه ویژه و برنامه ریزی هدفمند و موثر در این حوزه وجود دارد تا از بسیاری تاثیرات و تبعات منفی این مشکلات روانشناختی بر جامعه مهاجر و همچنین جامعه میزبان پیشگیری شود.

قابل ذکر است که برنامه نذر مشاوره اربعین با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی تهران، مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی قم، انجمن دوستی ایران و افغانستان و مسجد و حسینیه قرآن و عترت(ع) شهر قائم قم برگزار گردید.