«محمود سیادت»، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان درباره سفر هیئت ۳۰ نفره طالبان به ایران اظهار داشت: این سفر در این سطح به معنای آن است که طالبان به دنبال تعیین تکلیف میزان مراودات تجاری خود با ایران و نحوه تعامل در این حوزه است. وی افزود: از زمان روی […]
«محمود سیادت»، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان درباره سفر هیئت ۳۰ نفره طالبان به ایران اظهار داشت: این سفر در این سطح به معنای آن است که طالبان به دنبال تعیین تکلیف میزان مراودات تجاری خود با ایران و نحوه تعامل در این حوزه است.
وی افزود: از زمان روی کار آمدن طالبان، امنیت در افغانستان حاکم شده، کشت مواد مخدر با قدرت ممنوع شده است. این حرکت اعجابانگیزی بوده که توسط همین طالبان انجام شده است.
سیادت با اظهار اینکه فقر مزمن در افغانستان همچنان وجود دارد، تأکید کرد: با این حال من اعتقاد دارم سیاستهای اقتصادی طالبان در صورت تداوم، در میانمدت جواب میدهد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان همچنین خاطرنشان کرد: طالبان در حال حاضر واقعیت ملموس افغانستان است و بخش زیادی از جامعه این کشور نیز این واقعیت را پذیرفتهاند.
وی ادامه داد: ایران تاکنون در حوزه تجارت و صادرات کالا به افغانستان فعال بوده، اما با توجه به منابع غنی معدنی در این کشور، فرصت بزرگی برای ایران فراهم شده که در این کشور سرمایهگذاری داشته باشد.
سیادت اضافه کرد: منابع معدنی و طبیعی این کشور یک تا سه هزار میلیارد دلار تخمین زده میشود و من اطلاع دارم که ۸۰۰ شرکت چینی همین الان برای بهرهبرداری از معادن و انتقال فناوری به افغانستان اعلام آمادگی کردهاند و این فرصت بزرگی برای ایران است که نباید از دست برود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان تصریح کرد: من باور دارم در کوتاهمدت با بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان بسیاری از این مهاجران به کشور خود بازمیگردند. افغانستان آینده خوبی دارد و اقتصاد این کشور رو به رشد است.
وی ادامه داد: طالبان حتی از زمان روی کار آمدن، ارزش پول ملی این کشور را حفظ کردهاند و ما هم به عنوان دو ملتی که ریشه تمدنی مشترکی داریم، باید تلاش کنیم که مهاجران افغان فارغ از فضاسازیهای کنونی با خاطرهای خوش ایران را ترک کنند.
Saturday, 21 December , 2024