مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی ویژه با خبرگزاری آوا، با تأکید بر سهولتها و مزایای سرمایهگذاری در ایران، خاطرنشان کرد که حتی سرمایهگذاران خارجی میتوانند تابعیت جمهوری اسلامی ایران را نیز به دست آورند. دکتر ابراهیمی در عین حال خاطرنشان کرد که ۷۵ تا ۸۵ […]
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی ویژه با خبرگزاری آوا، با تأکید بر سهولتها و مزایای سرمایهگذاری در ایران، خاطرنشان کرد که حتی سرمایهگذاران خارجی میتوانند تابعیت جمهوری اسلامی ایران را نیز به دست آورند. دکتر ابراهیمی در عین حال خاطرنشان کرد که ۷۵ تا ۸۵ درصد اشتغال اتباع خارجی در ایران تحت پوشش این اداره نیست و ممکن است در درازمدت با آسیبهای جدی و مشکلات حقوقی مواجه شوند.
دکتر محسن ابراهیمی، مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با خبرنگار آوا در تهران، در بخش سوم مصاحبه خود با خبرنگار آوا در تهران، در مورد سهولتهای سرمایهگذاری در ایران گفت، اتباع خارجی که سرمایهشان را از خارج وارد ایران میسازند، میتوانند از مزایا و فرصتهای ویژه برخوردار شوند.
وی افزود، سرمایهداران اتباع خارجی که در داخل هستند نیز میتوانند از مزایای کمیسیون تسهیلات در وزارت داخله(کشور) ایران استفاده کرده و به آنجا مراجعه کنند.
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ایران در موضوع سرمایهگذاری خارجی توضیح داد: “وزارت اقتصاد تلاش دارد که سرمایه گذاران خارجی را شناسایی و ثبت کند، از آنها به عنوان سرمایهگذار خارجی حمایت کند و مزایای بسیار زیادی برای آنها در نظر گرفته شده است”.
به گفته وی، به وضعیت تعداد قابل توجهی از سرمایهگذاران خارجی رسیدگی شده، تسهیلات بیشتری در خدمت آنها گذاشته شده و حتی بعضیها توانستند تابعیت بگیرند.
دکتر ابراهیمی تأکید کرد که مشکل خاص در این حوزه وجود ندارد و اگر کسی سرمایه داشته باشد و مراجعه کند، حتی میتواند تابعیت ایران را هم بگیرد.
وی در مورد مشکلات سرمایهداران و کارفرمایان افغانستانی فاقد مجوز یا سند اقامتی گفت: “ما تنها به درخواست کسانی رسیدگی میکنیم که به صورت مجاز در کشور حضور دارند، اما این شرایط وجود دارد که افراد دارای سرمایه از ایران خارج شوند و با گذرنامه و ویزای کار به داخل برگردند، یا اینکه اگر از تاریخ گذرنامه گذشته، میتوانند مشکلاتشان را از طریق دستگاه انتظامی حل کنند و در چارچوب مجاز تلقی شوند و بعد مراجعه کنند تا ما پروانه کار برایشان صادر کنیم”.
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ایران با بیان اینکه اکنون در حدود بیست درصد اتباع شاغل افغانستانی را تحت پوشش دارند، و در حدود ۷۵ الی ۸۵ درصد به صورت غیرمجاز کار میکنند، هشدار داد که ممکن است در درازمدت آسیبهای جدی برای اتباعی که به صورت غیرمجاز در ایران کار میکنند، وارد شود و با مشکلات حقوقی مواجه شوند.
وی بار دیگر یادآوری کرد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران این آمادگی را قبلا داشته و حالا نیز دارد و اعلام میکند، هر تبعه خارجی که تبدیل به کارفرما شده و شرایط اش را داشته باشد، میتواند مراجعه کند و پروانه کار بگیرد تا از مزایا و تسهیلات قانونی بهرهمند شود.
دکتر ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در بین اغلب اتباع افغانستانی در ایران وجود دارد، عدم آگاهی نسبت به قوانین و مقررات است، گفت: برخی اتباع افغانستانی احساس میکنند که با گرفتن پروانه کار دچار هزینههای غیر لازم میشوند، در صورتی که این اشتباه است، بلکه با گرفتن پروانه کار از مزایا و تسهیلات قانونی و مفید برخوردار میشوند.
وی ادامه دارد، مشکل دیگری که وجود دارد، اتباع افغانستانی پروانه کار را برای اقامتشان میگیرند که این اشتباه است، که بخشی از آن به عدم اطلاعرسانی برمیگردد و باید اطلاعرسانی لازم بشود و بخشی هم عدم توجه به منافع درازمدت است.
مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ایران خطاب به مهاجرین افغانستانی اعلام نمود: دریافت پروانه کار از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مزایای بعدی بسیاری دارد که اگر وجود نداشته باشد نیز کارفرما در آینده دچار مشکلات زیادی خواهد شد.
Sunday, 22 December , 2024