با پایان سفر هیئت شورای علمای شیعه افغانستان به کشورهای ایران و عراق و بازگشت آنان به کابل، یک منبع نزدیک به «شورای علمای شیعه افغانستان» با انتشار مطلبی در فضای مجازی به مهمترین دستاوردهای سفر این هیئت پرداخته است. در این مطلب با اشاره به اینکه شرایط فعلی افغانستان فشارها و مشکلات مختلف و […]
با پایان سفر هیئت شورای علمای شیعه افغانستان به کشورهای ایران و عراق و بازگشت آنان به کابل، یک منبع نزدیک به «شورای علمای شیعه افغانستان» با انتشار مطلبی در فضای مجازی به مهمترین دستاوردهای سفر این هیئت پرداخته است.
در این مطلب با اشاره به اینکه شرایط فعلی افغانستان فشارها و مشکلات مختلف و چندجانبهای را به مردم وارد کرده و زندگی اغلب مردم افغانستان را تحت تأثیر جدی قرار داده، آمده است: «در این شرایط حساس، شورای علمای اهل تشیع افغانستان با درک عمیق و درست از شرایط، اوضاع و احوال و در راستای حفظ منافع عمومی جامعه شیعی، باب گفتگوی مستقیم با حاکمیت جدید را باز کرد و با در پیش گرفتن خط و مشی اعتدالگرایانه و مسالمتآمیز، باعث شد امنیت همهجانبه مردم حفظ و از حساسیتها کاسته شود».
در ادامه این مطلب آمده است: «در همین راستا شورای علمای اهل تشیع با فرستادن هیئت عالیرتبه و با صلاحیت به دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق، به بیان دیدگاهها و نیز انعکاس خواستهها و مطالبات، مشکلات، گرفتاریها و دغدغههای مردم آن سامان، به علما، طلاب، دانشمندان، نخبگان و سیاسیون مهاجرین و انصار، همت گماشت».
در ادامه این گزارش آمده است: مهمترین خواستهها و دستاوردهای سفر هیئت عالیرتبه شورای علما شیعه افغانستان عبارتاند از:
۱) بیان مواضع و دیدگاههای شورای علمای شیعه افغانستان در قبال تحولات سیاسی، نظامی و اجتماعی افغانستان در دیدار با مراجع، علما، طلاب، نخبگان و سیاسیون مهاجر و انصار در دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق.
۲) توجه دو کشور ایران و عراق به مشکلات اقامتی، معیشتی، کار، تحصیل و عبور و مرور مهاجرین و نیز شناسایی و پیدا کردن راه حلهای مطمئن در جهت برطرف نمودن مشکلات و موانع.
۳) درخواست توجه و مساعدت از مراجع دینی قم، نجف و مشهد نسبت به ادامه کمکهای انساندوستانه به قشر محروم و مستضعف جامعه تشیع افغانستان.
۴) توجه و اهتمام نهادها و شخصیتهای سیاسی و مذهبی این دو کشور نسبت به اوضاع احوال و سرنوشت جامعه تشیع افغانستان.
۵) مشورت، نظرخواهی و کسب تکلیف از مراجع عظام تقلید نسبت به چگونگی موضعگیری شورای علمای شیعه افغانستان در قبال تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی آینده کشور.
۶) گوش دادن و شنیدن سخنان، دغدغهها، پیشنهادها و انتقادات علما، طلاب و نخبگان مهاجر و توجه جدی و مد نظر قراردادن آنها در موضعگیریهای آینده شورای علما.
۷) توجه به مشکلات اقامتی، معیشتی، تحصیلی و پذیرش علما و طلاب افغانستانی و سهولت در پذیرش آنها در حوزه علمیه نجف اشرف.
۸) تلاش پیگیر، جدی و مستمر برای ایجاد وحدت، انسجام و همصدایی جامعه شیعه در خارج و داخل کشور و توصیه و تأکید به پرهیز از چنددستگی و اختلافات قومی، حزبی و جناحی در راستای تأمین منافع عمومی جامعه شیعی افغانستان.
۹) بررسی و شناسایی و رفع مشکلات زوار عتبات عالیات در ایام اربعین و خارج از ایام اربعین.
۱۰) ارائه پیشنهادها به مسئولین دو کشوری میزبان برای تهیه راهکارهایی نسبت به جذب کارگران فنی و ساده از افغانستان در راستای کمک به رفع مشکلات اقتصادی خانوادههای آنها.
۱۱) درخواست اعطای بورسیه تحصیلی در رشتههای مختلف به متقاضیان تحصیل علوم اسلامی و دانشگاهی افغانستان.
Sunday, 22 December , 2024