◀️فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در کابل گفت که جنگ در اوکراین نباید باعث «فراموش کردن» بحران انسانی شود که در افغانستان در جریان است و جمع آوری کمکهای مالیِ لازم برای نجات جان مردم این کشور، همچنان یک ضرورت است. ◀️او که برای سفری چهار روزه وارد کابل، پایتخت افغانستان […]
◀️فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در کابل گفت که جنگ در اوکراین نباید باعث «فراموش کردن» بحران انسانی شود که در افغانستان در جریان است و جمع آوری کمکهای مالیِ لازم برای نجات جان مردم این کشور، همچنان یک ضرورت است.
◀️او که برای سفری چهار روزه وارد کابل، پایتخت افغانستان شده بود، افزود: «تمام توجه جهان در حال حاضر معطوف به اوکراین است. با این حال پیام من این است که نباید وضعیتهای بحرانی در دیگر نقاط جهان از جمله افغانستان را فراموش کنیم. افغانستان به شدت نیازمند کمکهای بینالمللی است و کمکهای بشردوستانه نیز باید بدون توجه به اینکه همزمان چه تعداد بحران در سایر نقاط جهان در جریان است، به این کشور داده شود.»
◀️از زمان روی کار آمدن طالبان در ماه اوت سال گذشته میلادی، افغانستان در یک بحران مالی عمیق فرو رفته است و این بحران، وضعیت انسانی حاکم بر کشور را آنهم پس از سالها جنگ و خشکسالی وخیم کرده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، گرسنگی اکنون ۲۳ میلیون افغان یا ۵۵ درصد جمعیت این کشور را تهدید میکند.
◀️داراییهای افغانستان در خارج از این کشور همچنان مسدود است و کمکهای بین المللی که تقریباً ۷۵ درصد بودجه افغانستان را تامین میکند نیز پس از وقفهای کوتاه، به کندی شروع به بازگشت کرده است.
◀️پیش از این کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل خواستار تامین ۳۴۰ میلیون دلار کمک برای سال ۲۰۲۲ میلادی شده بود، با این وجود تا کنون تنها حدود ۱۰۰ میلیون دلار از این مبلغ جمع آوری شده است.
◀️فیلیپو گراندی همچنین با اشاره به بهبود وضعیت امنیت در افغانستان از زمان روی کار آمدن رژیم اسلامگرای طالبان، از گفتگوهای «صریح و علنی» با طالبان در موضوع چگونگی توزیع کمکهای بشردوستانه سخن گفت.
او افزود که از اواسط ماه اوت، حدود ۲۰۰ هزار نفر از آوارگان داخلی افغانستان نیز با بهبود وضعیت امنیت عمومی، بار دیگر به خانههایشان بازگشتهاند.
◀️کشورهای غربی آزادسازی میلیاردها دلار کمک مالی به این کشور را منوط به رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در افغانستان میدانند. بویژه آنکه طالبان از ماه اوت، محدودیتهای زیادی علیه زنان اعمال و بسیاری از آنها را از ادامه فعالیت در بخشهای دولتی محروم کرده است.
طالبان همچنین وعده داده است که دانشگاهها و دبیرستانهای دخترانه را که هنوز در بسیاری از نقاط کشور بسته هستند، دوباره باز کند.
Sunday, 22 December , 2024