افغانستانیها براین باورند که علیرغم وجود بیش از سه میلیون مهاجر افغانستانی در ایران و بیش از سی میلیون نفر در داخل افغانستان صداوسیمای جمهوری اسلامی و رسانههای خبری و اجتماعی نتوانستهاند جریانساز باشند و حتی رادیو دری که در دهههای پیشین در میان افغانها بسیار مورد وثوق بود، در سالهای اخیر به شدت کمرنگ […]
افغانستانیها براین باورند که علیرغم وجود بیش از سه میلیون مهاجر افغانستانی در ایران و بیش از سی میلیون نفر در داخل افغانستان صداوسیمای جمهوری اسلامی و رسانههای خبری و اجتماعی نتوانستهاند جریانساز باشند و حتی رادیو دری که در دهههای پیشین در میان افغانها بسیار مورد وثوق بود، در سالهای اخیر به شدت کمرنگ شده است.
اگرچه نمیتوان نقش رسانههای فارسیزبان بینالمللی را نادیده گرفت اما رسانههای ایرانی نیز کار منسجم و هدفمندی برای جذب و آموزش افغانستانیها انجام نداده است.
احساس «رهاشدگی» و «بیسرنوشتی» بخش بزرگی از اتباع افغانستان را در برگرفته و آنان تلاشی برای تطبیقپذیری با هنجارهای اجتماعی در ایران نمیکنند و به این سبب هزینههای متنابهی را در سطوح مختلف برای دولت و جامعه ایرانی فراهم میآورند.
در اینجا نقش صداوسیما و دیگر رسانهها بسیار خطیر است. صداوسیمای ایران چشم خود را بر نقش خود در این حوزه بسته است و به خوبی ایفای نقش نمیکند.
Sunday, 22 December , 2024