اسماعیلی ؛ رییس انجمن دوستی ایران و افغانستان در مراسم بزرگداشت شهید سید مصطفی کاظمی و شهید صادقی نیلی که روز گذشته ( ۱۹ قوس) در تهران برگزار شد ابراز داشت: تجلیل از مقام شامخ شهداء و برگزاری مراسم بزرگداشت، در حقیقت تجلیل از ارزشهای اسلامی و انسانی است. به گفته وی شهید کاظمی دارای […]
اسماعیلی ؛ رییس انجمن دوستی ایران و افغانستان در مراسم بزرگداشت شهید سید مصطفی کاظمی و شهید صادقی نیلی که روز گذشته ( ۱۹ قوس) در تهران برگزار شد ابراز داشت: تجلیل از مقام شامخ شهداء و برگزاری مراسم بزرگداشت، در حقیقت تجلیل از ارزشهای اسلامی و انسانی است.
به گفته وی شهید کاظمی دارای ویژگی های خلوص و سلوک بی نظیری بود که چه در دوران جهاد و مبارزه و چه در عرصه حکومت داری و پست وزارت ، ذره ای از آن کاسته نشد.
داکتر اسماعیلی توجه ویژه حضرت امام خامنه ای به مسئله مهاجرین را از مهمترین توجهات ایشان به مسائل دانست و افزود: هرچند جمهوری اسلامی ایران و سران نظام سعی بر ایجاد امکانات بیشتر برای مهاجرین دارند ، اما با وجود آن تا زمانی که مردم افغانستان خود در جهت آبادانی کشور خویش اقدام نکنند ، پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
رییس انجمن دوستی ایران و افغانستان ، اتکا به شعار « ما می توانیم » را از ضروریات جامعه امروز افغانستان برشمرد و افزود: با خود اتکایی و خود کفایی دشمن و عنصر خارجی نمی تواند چشم طمع به افغانستان و عنائم آن داشته باشد.
گفتنی است این مراسم به جهت بزرگداشت و سالگرد شهید سید مصطفی کاظمی ، شهید صادقی نیلی و طفل خردسال وی و همچنین بزرگداشت شهدای مسجد باقرالعلوم کابل ، شهدای عاشورای بلخ و شهدای حله عراق در شهرری ولایت تهران برگزار شد.
سفیر افغانستان در ایران اظهار داشت: سهم خواهی برای اقلیت ها، تلاش برای قانونی نمودن تبعیض در کشور است در حالی که به جای سهم خواهی باید بر شایسته سالاری و عدالت تاکید شود و قوم گرایی و مذهب گرایی جز ایجاد محدودیت ها دستاورد دیگری نخواهد داشت.
داکتر نصیر احمد نور ؛ سفیر کبیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران در این مراسم ابراز داشت: جنگ و خون ریزی در افغانستان طی سالهای طولانی جوانان و نخبگان وطن را هدف قرار داده و شهید و مجروح ساخت و از سویی تمام زیر بناهای کشور را نابود کرد.
وی تصریح کرد: هرچند مردم افغانستان در تمام عرصه ها در حراست از کشور خود آماده بودند و با خون خود از آن پاسداری کردند اما باید با ابراز تاسف گفت مردم و سیاستمداران ما فرصت ها را غنیمت نشمرده و از آن استفاده بهینه را ننموده اند در حالی که پس از خروج طالبان با ورود تمام کشور های دنیا به افغانستان می توانستند از این فرصت جهت دولت سازی استفاده کنند.
داکتر نور وحدت و همدلی مردم افغانستان را از ضروریات جامعه دانست و علاوه کرد: در حالی که کشور فاقد زیربناهای اساسی جهت توسعه و پیشرفت پایدار است ، جنگ و اختلاف افکنی بین اقوام و گروه های افغاستان بر مشکلات می افزاید و ما نیز به عنوان بازیچه ، وسیله تسویه حساب های منطقه ای ابر قدرت های جهانی خواهیم بود.
سفیر کبیر افغانستان در ایران خاطر نشان کرد : به فضل خداوند کشور ما ، کشوری سرشار از منابع گوناگون معدنی و غیره است و اگر مردم ما وحدت داشته باشند و این منابع را به کار بیندازند نه تنها جمعیت کنونی بلکه چندین برابر آن را تامین می کند.
نماینده ویژه افغانستان در ایران بر بازگشت مهاجرین به کشور تاکید کرد و افزود: دنیای مهاجرت هرگز برای آدمی وطن نمی شود و اگر همه مهاجرین به داخل کشور باز می گشتند ، گروه های افراطی و انتحاری توانایی قدرت گرفتن و انجام عملیات های تروریستی را نداشتند.
به گفته وی ، افراطیون با غفلت ما توانستند قدرت بگیرند و مدارس افراطی را راه اندازی کرده و به تروریست پروری و خشونت دامن بزنند ، در حالی که با حضور مهاجرین آگاه و هوشیار این موضوع هرگز اتفاق نمی افتاد.
داکتر نور اضافه کرد: طبق قانون اساسی کشور هیچ قومی در افغانستان اقلیت نیست و اقلیت و اکثریت فقط در احزاب و جریان های سیاسی معنا دارد که پیوسته در حال تغییر و جابه جایی است.
این دیپلمات برجسته افغانستان اظهار داشت : مردم افغانستان دارای ویژگی بی بدیل اتحاد و برادری هستند و این ویژگی در جهان مثال زدنی است به طوری که هرچه قدرت ها و بدخواهان سعی کردند در افغانستان تفرقه مذهبی به وجود بیاورند نتوانستند به این هدف خود دست یابند زیرا مردم افغاستان مسلمانان واقعی به معنای واقعی کلمه هستند.
به عقیده وی ، اگر این ویژگی مهم در افغانستان از بین برود نه تنها افغانستان بلکه تمام جهان اسلام دچار خسران خواهد شد.
داکتر نور اضافه کرد: سهم خواهی برای اقلیت ها در قانون تلاش برای رسمی و قانونی نمودن تبعیض در کشور است در حالی که به جای سهم خواهی باید بر شایسته سالاری و عدالت تاکید شود و قوم گرایی و مذهب گرایی جز ایجاد محدودیت ها دستاورد دیگری نخواهد داشت.
داکتر سید علی کاظمی ؛ وکیل مردم کابل در پارلمان در سخنرانی خود در این مراسم اظهار داشت: شهید کاظمی و شهید صادقی نیلی دو دوست و همراه در عرصه جهاد و مبارزه بودند که در جهت تشکیل حزب وحدت و سازماندهی مردم نقش اساسی داشتند.
وی اضافه کرد: این دو شهید هرگز خواستار قدرت و نفوذ برای خود نبودند و در عین حال خواستار وحدت و همدلی واقعی مردم بوده و از هیچ تلاشی در این مسیر فروگذار نکردند.
داکتر کاظمی افزود: شهبد کاظمی با خلوص اکمل و آموزش در سطوح مختلف ، بر ایجاد وحدت و همدلی و همچنین مردم داری پسندیده تلاش ویژه ای را انجام داد.
رهبر حزب اقتدار اسلامی افغانستان در ادامه شهید کاظمی و شهید صادقی را دو چهره مردمی عنوان نموده ، ابراز داشت: این دو شهید همواره بر عهدی که با خدا و مردم داشتند پایدار بودند تا جایی که بدون خدشه واردکردن به خلوصشان در این مسیر به فیض شهادت نائل شدند.
این نماینده مردم کابل در پارلمان علاوه کرد: اکتفا به تجلیل از مقام شهداء در یک مراسم سالانه شیوه راهبردی نیست در حالی که ما باید به صورت مداوم و تالیف شده از ایشان پیروی کنیم.
وی افزود: شهید مصطفی کاظمی بر توانمند سازی درونی اقتصاد افغانستان تاکید داشت و می خواست دست کشور های خارجی و وابستگی به آنان را از اقتصاد کشور ریشه کن کند.
نامبرده مشکلات کشور را با وجود وخامت، لاینحل ندانست و افزود: مهاجرین باید به کشور توجه جدی داشته باشند و با استفاده از فرصت امنیت و تحصیل در دنیای مهاجرت ، در جهت ارتقاء و رشد خود و در نهایت ظرفیت های داخلی افغانستان تلاش مزید داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی زاده نیلی نماینده مردم دایکندی در پارلمان، در این مراسم گفت: افغانستان کشور همه مردم ، اقوام و مذاهب آن است و رسیدن به این مهم با خون شهداء میسر شده به طوری که آنان باعث شدند همه اقوام افغانستان برادروار در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا جایی که در انفجار تروریستی مسجد باقرالعلوم کابل و فاجعه شهادت شهید کاظمی در بغلان، خون شهدای شیعه و سنی در کنار هم ریخته شد.
وی شهید صادقی را یک رهبر انقلابی بزرگ در عرصه فرهنگی معرفی کرد و افزود: این شهید بزرگوار در طول زندگی پر برکت خویش توانست بسیاری از بدعت های ناروا و ناپسند در جامعه را از بین ببرد در حالی که به رسم های پایدار مبدل شده بودند.
صادقی زاده به دست های پشت پرده جهت اختلاف افکنی در افغانستان اشاره کرد و افزود : مردم افغانستان از هر قوم و مذهب خصوصا پیروان حنفی و شیعی برادر وار در کنار یکدیگر زندگی کرده و می کنند و دشمنان بدانند جنگ مذهبی در کشور خدعه ای شکست خورده خواهد بود.
وی خطاب به دشمنان و کشور های تمویل کننده تروریست ها در افغانستان خاطر نشان کرد: اگر گروه های هراس افگن چون طالبان و داعش در افغانستان و خاورمیانه پایدار و قدرتمند شوند، اطمینان داشته باشید کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز در آتش نا امنی مستثنی و در امان نخواهند بود.
https://iran-afghanistan.ir/fa/?p=496
Sunday, 22 December , 2024