هزاران شهروند افغانستان در یک اردوگاه در ابوظبی در انتظار انتقال به امریکا هستند. در این اردوگاه بیشتر کسانی مستقر اند که عضو و یا همکاران محلی نیروهای امریکایی بوده اند. آنان از بی سرنوشتی ابراز نگرانی می کنند. به گزارش رنا از dw; پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان به رهبری اشرف غنی و […]
هزاران شهروند افغانستان در یک اردوگاه در ابوظبی در انتظار انتقال به امریکا هستند. در این اردوگاه بیشتر کسانی مستقر اند که عضو و یا همکاران محلی نیروهای امریکایی بوده اند. آنان از بی سرنوشتی ابراز نگرانی می کنند.
به گزارش رنا از dw; پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان به رهبری اشرف غنی و تسلط قدرت از سوی طالبان، هزاران افغان مجبور به ترک این کشور شدند. شماری از کشور های اروپایی به شمول آلمان و ایالات متحده امریکا در عملیات تخلیه، هزاران شهروند افغانستان را که به نحوی با نیرو های آنان کار می کردند و یا هم با خطر رو به رو بودند، از آن کشوربیرون کردند.
ایالات متحده امریکا در این عملیات تخلیه همکاران محلی نظامیان اش را در یک کشور سومی برای تکمیل مدارک و قرنطین جابه جا کرده است. شماری از این افغان ها به «اردوگاه کمک های بشر دوستانه امارات» در ابوظبی منتقل شده اند. در این اردوگاه شمار زیادی از افغانان از چهار ماه به اینسو انتظار می کشند تا به ایالات متحده امریکا انتقال یابند.
بسیاری از این پناهجویان افغان که در این اردوگاه با زنان و کودکان بسر می برند، از بی سرنوشتی و تاخیر در روند انتقال ابراز نگرانی می کنند.
اسلام الدین، یکی از پناهجویانی که در این کمپ با کودکانش به سر می برد، با لحن خسته و مایوس کننده می گوید که آنان نمی دانند که دیگر چه مدتی انتظار خواهند کشید و چه زمانی به ایالات متحده امریکا منتقل خواهند شد.
او می افزاید: «من با مدارک اینجا آمده ام، در حدود هشت تا نه سال با امریکاییان وظیفه اجرا کرده ام. نمیدانم ما چه زمانی منتقل می شویم. در اتاق ها مانند زندانیان بسر می بریم. ما با کودکان ما در یک اتاق از صبح تا شام درگیر این هستیم که شوخی نکنید و یا سرو صدا نکنید. والله که بیمار روانی شده ایم.»
اسلام الدین می افزاید که بعضی اوقات آوازه هایی به گوشش می رسد که گویا دوباره به افغانستان فرستاده خواهند شد. او از خود می پرسد که این چگونه ممکن است و می گوید: «آنجا آنها (طالبان) خانه های ما را غارت کرده اند. موتر های مارا برده اند. ما را دوباره به دهن بلا می فرستند.»
یک پناهنده دیگر افغان در اردوگاه ابوظبی که خودش را بهار معرفی می کند می گوید سال ها با امریکاییان در ولایت خوست با نیرو های پی ایف کار کرده است. او را هم انتظار برای انتقال به امریکا در این اردوگاه خسته ساخته است: «کسانی که بدون اسناد آمده بودند به امریکا رسیدند، ما به وطن قربانی دادیم و تحت فرمان امریکا وظیفه اجرا کردیم، اما اینجا سرنوشت ما معلوم نیست. هر هفته نام نویسی ما ادامه دارد اما نتیجه ای ندارد.» بهار اضافه می کند با گذشت هر روز نگرانی این پناهجویان از این که دوباره به افغانستان فرستاده شوند، بیشتر می شود.
ایالات متحده امریکا به گونه تدریجی از اردوگاه ها در قطر و جرمنی افغانانی را که در روند تخلیه از افغانستان بیرون کرده است، به امریکا انتقال می دهد. اما گفته می شود که روند انتقال افغانان از اردوگاه ابوظبی به امریکا آغاز نشده است.
جاوید خان یکی دیگر از پناهجویان مستقر در این اردوگاه در ابوظبی از وضعیت نا بسامان غذایی و صحی شکایت می کند. وی می گوید که غذای برایشان داده می شود که قابل خوردن نیست. جاوید خان در این باره علاوه می کند: «اینگونه غذایی برای ما می دهند که به والله اگر در افغانستان خورده باشیم. کودکان من این غذا را نمی خورند و ما از بیرون از هوتل غذا سفارش می دهیم. هنگامی که اینجا می آمدیم، امریکاییان در کابل برای ما یک مقدار پول داده بودند. اکنون کودکان و زنان بیمار اند و نمی دانیم که تا چه زمانی در اینجا خواهیم ماند.»
همین اکنون در حدود ۹۰۰۰ پناهجوی افغان در این کمپ کمک های بشردوستانه امارات در ابوظبی شب و روز را میگذرانند که با زنان و کودکان شان در عملیات تخیله از سوی نظامیان امریکایی به ابوظبی منتقل شده اند.
Sunday, 22 December , 2024