«سید علی قاسمی» مدیرکل اداره اتباع و مهاجرین خراسان رضوی در یک نشست خبری با عنوان «پویش واکسیناسیون فلج اطفال، سرخک، کووید ۱۹ در جمعیت اتباع خارجی استان خراسان» از واکسینه شدن 180 هزار مهاجر افغانستانی برابر فلج اطفال و سرخک خبرداد. قاسمی در این نشست گفت: موضوع اتباع غیرمجاز برای ما خیلی مهم است، چرا که این افراد […]
«سید علی قاسمی» مدیرکل اداره اتباع و مهاجرین خراسان رضوی در یک نشست خبری با عنوان «پویش واکسیناسیون فلج اطفال، سرخک، کووید ۱۹ در جمعیت اتباع خارجی استان خراسان» از واکسینه شدن 180 هزار مهاجر افغانستانی برابر فلج اطفال و سرخک خبرداد.
قاسمی در این نشست گفت: موضوع اتباع غیرمجاز برای ما خیلی مهم است، چرا که این افراد پرونده سلامت ندارند و غیرمجاز هستند و در حوزه سلامت در اولویت ما قرار دارند؛ اتباع مجازی که از تیر ماه ۱۴۰۰ وارد ایران شدهاند در سطح ولایت خراسان رضوی ۵۰۰ هزار نفر هستند و به اضافه اتباعی که در سال ۹۵ وارد ایران شده اند و برگه حمایت تحصیلی گرفتهاند در این امر مجاز می باشند؛ حدود ۳۲۰ هزار نفر از این گروه دارای پرونده سلامت هستند و حدود ۱۸۰ هزار نفر از این اتباع شامل طرح واکسیناسیون میشوند.
وی افزود: براساس سیاست جمهوری اسلامی ایران که میزبان مهاجرین و پناهندگان از کشورهای مختلف است، ما خدمترسانی را سرلوحه کار خود قرار داده و هدف خود را نیز ایمنی سطح جامعه میدانیم.
به گزارش «آوا»، «سید جواد حسینی» معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست اظهارداشت که هدف از این طرح واکسیناسیون شناسایی اتباع غیرمجاز و آشنایی با شبکههای بهداشت و خدمات رسانی رایگان برای این اتباع است.
وی افزود: گروه سنی کودکان و مادران باردار برای ما مهم است و این خدمات به صورت یکسان با سایر افراد انجام می شود. این پویش در دو مرحله صورت می گیرد: مرحله اول طرح تکمیلی واکسیناسیون اتباع است که عمدتاً بر واکسن فلج اطفال و سرخک متمرکز است، این روند از ۱۰ دی آغاز شده است و تا پایان دی ادامه دارد.
حسینی ادامه داد: بخش دوم طرح بیماریابی سل است و با توجه به شیوع این بیماری در کشورهای همجوار، گروه سنی بالای ۱۲ سال هدف شناسایی در طرح غربالگری سل هستند. واکسیناسیون در دی ماه اجرا میشود و در بهمن بررسی علائم سل را خواهیم داشت.
«ناصر امینی» مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت نیز درباره گروههای سنی که شامل طرح واکسیناسیون میشوند، گفت: فلج اطفال صفر تا ۱۵ سال، سرخک ۹ ماه تا ۱۵ سال و کرونا ۵ سال به بالا در خصوص بحث بیماریابی است.
از آغار طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال و سرخک اتباع خارجی در ایران، تاکنون ۲۴ هزار و ۷۰۰ نفر از کودکان در ولایت خراسان رضوی واکسینه شدهاند و قرار است در این طرح ۱۸۰ هزار کودک و نوجوان زیر ۱۵ سال ساکن ولایت خراسان رضوی، واکسن فلج اطفال و سرخک دریافت کنند.
Sunday, 22 December , 2024