شماری از جوانان، کافهیی را زیرنام «کافه ۴۵۱» در غرب کابل ایجاد کردهاند که اکنون به مرکز تبادله و خوانش کتاب در میان جوانان پایتخت تبدیل شده است.
این کافه که اکنون به «کافۀ کتاب» مشهور شده است، از سوی چند جوان مدیریت میشود.
مدیران این کافه میگویند که تا کنون بیش از هزار جلد کتاب را با ایجاد این کافه در میان جوانان پایتخت به اشتراک گذاشته اند و این طرحشان در شش ولایت دیگر کشور نیز گسترش یافته است.
فیصل ذاهب، یکی از اعضای این کافه میگوید: «هدف ما این است که جایی ایجاد کنیم که مردم برعلاوه اینکه بتوانند نوشیدنی و غذا میل کنند، بتوانند یک کتاب بگیرند و کتاب بخوانند.»
غذاهای زودپز، نوشیدنیهای گرم و سرد، زعفران هراتی و کیک خانگی از غذاهای این کافه استند. اما فضایی آرام، فراهم بودن زمینۀ مطالعه و گفتمانهای فرهنگی میان جوانان از سهولیتهایی استند که این کافه را متفاوت میسازد – چنانکه میشود شطرنج بازی کرد و با به لزره درآوردن تارهای گیتار به موسیقی صدای خود، نیز گوش داد.
به گفته مسؤولان این کافه، کافۀ کتاب نتیجۀ هزینه کردن ۴۰۰هزار افغانی و دوماه کار روی یک خرابه بوده است که اکنون این کافه در آن ساخته شده است.
عمران کاکر میگوید: «کافه ۴۵۱ را که اکنون میبینید، کافهیی است که از یک خرابه در نتیجۀ تلاشهای چند جوان به این کافه تبدیل شده است.»
هرچند بیش از دوماه از ایجاد «کافۀ ۴۵۱» میگذرد، اما توجه شماری زیادی از کتاب دوستان و فرهنگیان را به خود جلب کرده است.
روح الله سمندری که یکی از مشتریان این کافه است، میگوید معمولأ برای گذراندان وقتش به این جان میآید: «فضای اینجا بسیار آرام است، این کافه کتابهای خوبی دارد. میشود در این کافه غذا خورد، نوشیدنی نوشید و کتاب مطالعه کرد.»
Sunday, 10 November , 2024