اخیرا شبکه تلویزیونی ((A.B.C استرالیا مستندی را در باره جرایم جنگی نیروهای نظامی این کشور در افغانستان پخش کرد که در آن “برادین چمپن ” عضو پیشین نیروی هوایی استرالیا که در سال ۲۰۱۲ به افغانستان اعزام شده بود به کشتار نیروهای نظامی افغانستان از سوی نظامیان کشورش اعتراف می کند. در پی انتشار گزارشی […]

اخیرا شبکه تلویزیونی ((A.B.C استرالیا مستندی را در باره جرایم جنگی نیروهای نظامی این کشور در افغانستان پخش کرد که در آن “برادین چمپن ” عضو پیشین نیروی هوایی استرالیا که در سال ۲۰۱۲ به افغانستان اعزام شده بود به کشتار نیروهای نظامی افغانستان از سوی نظامیان کشورش اعتراف می کند.

در پی انتشار گزارشی در مورد جنایات نیروهای استرالیایی مستقر در افغانستان ، سفارت این کشور در کانبرا خواستار بررسی و تحقیق دولت استرالیا در مورد اتهام جرایم جنگی نیروهای نظامی این کشور در افغانستان شد. اخیرا شبکه تلویزیونی ((A.B.C استرالیا مستندی را در باره جرایم جنگی نیروهای نظامی این کشور در افغانستان پخش کرد که در آن “برادین چمپن ” عضو پیشین نیروی هوایی استرالیا که در سال ۲۰۱۲ به افغانستان اعزام شده بود به کشتار نیروهای نظامی افغانستان از سوی نظامیان کشورش اعتراف می کند .سفارت افغانستان در استرالیا نیز خواهان بررسی ، تحقیق کامل وغیر جانبدارانه  دولت ، ارتش و دستگاه قضایی استرالیا در مورد جرایم جنگی نظامیان این کشور در افغانستان  و ارایه نتیجه آن به کابل شده است.(۱)

جنایات بیشمار نیروهای استرالیا در افغانستان

البته  جنایات نیروهای خارجی از جمله استرالیایی مستقر در افغانستان به دلیل سانسورو پنهان کاری منتشر نمی شوند اما به گزارش آیانانیوز دست کم ۵۵ دوسیه مستقل در مورد ارتکاب جنایات جنگی نیروهای نظامی استرالیا در افغانستان شامل قتل و رفتار خشونت آمیز با نیروهای نظامی ، زندانیان و مردم افغانستان وجود دارد که وزارت دفاع استرالیا مدعی رسیدگی به آنها است . با این حال هیچگاه گزارشی در مورد نتیجه این بررسی ها منتشر نشده است و این نشان می دهد که دولت استرالیا صرفا برای کاستن از خشم و نفرت مردم افغانستان و همچنین فشارهای رسانه ای چنین ادعای دروغینی را بیان می کند.

به اهتزاز در آوردن پرچم نازی ها از سوی یک نظامی استرالیایی درخودرو نظامیش در افغانستان نشان داد که آنان با چه ذهنیت مخرب و جنایتکارانه ای  به این کشور اعزام شده اند. به گونه ای که به گزارش دویچه وله آلمان ، روزنامه “سیدنی مورنینگ هرالد” استرالیا در گزارشی به این موضوع اشاره و تاکید کرده است جنایات نیروهای استرالیایی مستقر در افغانستان ناشی از مشکلات فرهنگی و نگاه نژادپرستانه ،غیر انسانی و ضد بشری است . به همین جهت بازرس کل نیروهای دفاعی استرالیا اعلام کرد نیروهای نظامی این کشور در افغانستان علاوه بر قتل، رفتارهای ظالمانه زیادی را نیز مرتکب شده اند که متاثر از عوامل فرهنگی، روانشناختی ،عملیاتی و سازمانی بوده است .در پی تحقیقات سال ۲۰۱۶ به ریاست قاضی “پاول برتون” رئیس دادگاه عالی “نیوساوث ولز ” در مورد جنایات نیروهای استرالیایی در افغانستان و تماس با صدها تن از  شاهدان  در سفر به این کشور، هیچگاه نیروهای استرالیایی مجازات نشدند.

پس از حمله امریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ ، بیش از ۳۰۰ نظامی استرالیایی به عنوان متحد غیر ناتوی واشنگتن به افغانستان اعزام شدند. هر چند گفته می شود این نیروها در سال ۲۰۱۴ افغانستان را ترک کردند اما موارد بسیاری از جنایت نظامیان استرالیایی در افغانستان ثبت شده که هیچگاه رسیدگی نشد. کشتار ده تن از جمله شش کودک یک خانواده که در خواب  بودند در خلال سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳  و قتل یک موتورسوار ، تنها بخشی از جنایات آشکار نیروهای نظامی استرالیا در افغانستان است که رسیدگی به آنها در حد گزارش باقی مانده است. به گزارش “یورو نیوز” ” بن رابرتز اسمیت” یکی از کهنه سربازان استرالیایی که به ظن دست داشتن در جنایات جنگی در افغانستان از جمله اعدام خود سرانه غیر نظامیان در روستای “کاکارک” در سال ۲۰۰۹ تحت پیگرد قرار گرفت بیشترین نشان شجاعت و افتخار از جمله “صلیب ویکتوریا ” را دریافت کرده بود .(۲) جنایات نیروهای استرالیایی در افغانستان پس از آن افشا شد که رسانه های آن کشور صدها صفحه سند محرمانه در باره عملیات نیروهای ویژه استرالیا منتشر و در مورد  سرپوش گذاشتن این نیروها بر قتل یک کودک  به شت انتقاد کردند .به گونه ای که بازرس کل ارتش استرالیا را واداشت در باره قانون شکنی نظامیان این کشور در افغانستان تحقیق و از نظامیان استرالیایی بخواهد اطلاعات خود را در این خصوص ارایه دهند. این در حالی است که “پاتریشا گاسمن”  پژوهشگر سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارشی نظامیان استرالیایی را به ارتکاب جرایم هولناک ضد بشریت در ولایت “ارزگان” افغانستان متهم و اعلام کرد آنان برای به نمایش گذاشتن توانمندیشان ،در مسابقه ای وحشتناک و ظالمانه، اقدام به کشتار غیر نظامیان در این ولایت کرده اند .

نتیجه

در هر حال، در سال گذشته با ادامه انتشار گزارشهای محرمانه در مورد جرایم جنگی نیروهای استرالیایی در افغانستان  از سوی شبکه “ای. بی. سی” پلیس استرالیا به دستور وزارت دفاع این کشور به دفتر به این شبکه حمله کرد و “دیوید ویلیام مک براید ” نظامی سابق استرالیا که برخی اطلاعات در این خصوص را در اختیار این شبکه قرار داده بود به دادگاه احضار شد .وی در دادگاه عملکرد نظامیان  استرالیا در افغانستان را شرم آور و بسیاروحشتناک تراز کشتار غیر نظامیان در کشور افریقایی “روندا ” از سوی این نیروها خواند. احضار دیوید به دادگاه و حمله پلیس به دفتر ای .بی. سی نیوز برای جلوگیری از افشای جنایات  نیروهای استرالیایی در افغانستان از دروغین بودن ادعای مقامات سیاسی قضایی  و نظامی استرالیا برای پی گیری ، بررسی و تحقیق پرونده نیروهای جنایتکار این کشور در افغانستان حکایت دارد. با این حال، گذشت زمان، جنایت نیروهای استرالیایی در افغانستان را پاک نمی کند بلکه بر عمق نفرت و خشم مردم و نسل های آتی این کشور از استرالیا می افزاید.

منبع:

۱-ariananews.co/news/استرالیا-افغانستان

۲-https://farsieuronews.com/2019/12/17