براساس گزارش “کودک خبر” افغانستان که وضعیت کودکان این کشور در سراسر جهان را تخصصی پی گیری می کند، حدود ۱۷۸۵ کودک پناهجو در جرمنی ناپدید شده اند که بیشتر آنان کودکان افغانی هستند. دولت جرمنی در پاسخ به سوال جناح چپ این کشور در مورد کودکان ناپدید شده، ضمن تایید آن اعلام کرد این […]

براساس گزارش “کودک خبر” افغانستان که وضعیت کودکان این کشور در سراسر جهان را تخصصی پی گیری می کند، حدود ۱۷۸۵ کودک پناهجو در جرمنی ناپدید شده اند که بیشتر آنان کودکان افغانی هستند. دولت جرمنی در پاسخ به سوال جناح چپ این کشور در مورد کودکان ناپدید شده، ضمن تایید آن اعلام کرد این تعداد از کودکان پناهجو از اواخر مارس سال جاری میلادی به عنوان افراد زیر سن و ناپدید شده در ادارات جرمنی ثبت شده اند. شبکه “حمایت از کودکان” در جرمنی پیشتر از دو دولت و پلیس این کشور خواستار تحقیق گسترده و جدی در مورد کودکان ناپدید شده افغان شده بود. زیرا آمار کلی کودکان ناپدید شده به بیش از پنج هزار کودک رسیده است و همچنان روبه افزایش است.

افغانها بزرگترین گروه پناهجویان در جهان

ادامه درگیری های داخلی ،تنش های قومی ، دست به دست شدن مناطق جغرافیایی از سوی دولت و گروه طالبان، ادامه حملات نیروهای امریکایی و ناتو در مناطق مختلف به همراه تغییرات اقلیمی همچون خشکسالی و بروز بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله از جمله مهمترین علل تداوم وضعیت آوارگی داخلی مردم افغانستان و همچنین در سایر کشورها محسوب می شود. با این حال، ادامه ناامنی ها همچنان علت اصلی بی خانمانی و آواره شدن صدها هزار تن از مردم افغانستان می باشد که همچنان رو به افزایش است. کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در تازه ترین گزارش خود شهروندان افغانستان را همچنان بزرگترین گروه پناهجویان در جهان دانست.

براساس این گزارش، جهان در حال ورود به دهه پنجم  آوارگی مردم افغانستان است وهمچنان حدود پنج میلیون شهروند افغانستان در وضعیت آوارگی درخارج از این کشور زندگی می کنند .با این حال کشورهای به اصطلاح متمدن غربی به جای کمک به حل مشکلات  کودکان هر چه بیشتر عرصه را برای زندگی در کشورهای میزبان تنگ تر می کنند.از حدود دو سال پیش دولت جرمنی سیاست مقابله با مهاجران افغان را آغاز کرده و روند اخراج گروهی آنان را تشدید کرده است. این در حالی است که محافل حقوق بشری درجرمنی و افغانستان براین اعتقادند که این کشورهمچنان با جنگهای داخلی و تهدیدات گسترده از سوی تروریستها روبرو است و دولت جرمنی نبایستی با اخراج پناهجویان جان آنان را به مخاطره بیاندازد.

کودکان ،کالای برده فروشی مدرن 

به گزارش آوا پرس اتحادیه “رفاه وکمکهای اجتماعی جرمنی” اخراج پناهجویان افغان را از سوی دولت این کشورغیرانسانی وغفلت فاحش دانسته است. با افشای ناپدید شدن کودکان پناهجو در جرمنی ابعاد جدیدی از رفتار غیر انسانی با این کودکان در حال برملاشدن است و این نشان می دهد که کودکان به عنوان آسیب پذیر ترین قشر پناهجو در معرض شدیدترین آسیبهای جسمی و روحی قرار دارند.نکته قابل توجه اینکه دولت جرمنی به جای پاسخگویی در برابر ناپدید شدن کودکان آنرا ناشی از بازگشت کودکان به آغوش خانواده و یا خروج ازجرمنی به مقصد سایر کشورهای اروپایی اعلام کرد.

این در حالی است که کودکان بزرگترین طعمه گروههای مافیایی برای فروش قسمتهایی از بدن آنان و یا به عنوان برده های جنسی و کار محسوب می شوند. این مافیا به قدری در کشوهای اروپایی از جمله بریتانیا قدرتمند هستند که در فضای مجازی اقدام به  فروش پناهجویان و افراد ربوده شده به عنوان انواع برده می کنند و تاکنون برخورد جدی با این گروهها و سایتها صورت نگرفته است. به رغم شعارهای فریبنده دولتهای غربی در حمایت از حقوق بشر براساس عدالت و برابری، پناهجویان بخصوص پناهچویان افغان در بدترین شرایط زیستی و تحقیر آمیز زندگی می کنند و این فرصت و بستر مناسب را برای ناپدید شدن کودکان (ربودن ) از سوی گروههای مافیایی و سوداگرم فراهم می کند.

نتیجه

در هر حال، در دو سال اخیر این برای اولین بار نیست که گزارشهایی در مورد ناپدید شدن کودکان پناهجو در جرمنی  منتشر می شود. اما آنچه مهم است و توجه محافل سیاسی را به خود جلب کرده بی نتیجه بودن این گزارشها و تداوم این پدیده شوم در کشورهای اروپایی از جمله جرمنی است. از اینرو مردم افغانستان انتظار دارد جامعه جهانی به مسئولیت خود در برابر مهاجرین افغان در سراسر جهان عمل نماید و مانع از این شود که برخی محافل بخواهند از فرصت بحرانی بودن وضعیت سیاسی و امنیتی افغانستان بهره برداری و اجزای بدن کودکان این کشور و توان و جسم آنان را به عنوان برده های جدید به فروش برسانند.