به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر هادی خانیکی در افتتاحیه نخستین همایش پیوندهای ایران و افغانستان صحبت‌های خود را این گونه آغاز کردند: «این رویداد با روز خبرنگار مصادف شد. روزی که زنده یاد محمود صارمی، روزنامه نگار ایرانی، در کنار هشت تن از همکاران ایران در کنسولگری ایران در مزار شریف به […]

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر هادی خانیکی در افتتاحیه نخستین همایش پیوندهای ایران و افغانستان صحبت‌های خود را این گونه آغاز کردند: «این رویداد با روز خبرنگار مصادف شد. روزی که زنده یاد محمود صارمی، روزنامه نگار ایرانی، در کنار هشت تن از همکاران ایران در کنسولگری ایران در مزار شریف به دست طالبان کشته شد.»

وی افزود: «مسأله طالبان همچنان سدی در برابر نزدیکی ایران و افغانستان است. همسایه و ملتی که در هم‌کیشی، هم‌زبانی و سابقه تاریخی، گفتنی‌های فراوان دارد. امیدواریم که این تلخی‌ها از پیش روی این ملت و روشنفکران و به خصوص زنان، جوانان و روزنامه‌نگاران دور شوند.»

او ادامه داد: «برای ما دست اندر کاران ارتباطات، در شرایط بحرانی جهان و منطقه از اهمیت مضاعفی برخوردار است. باید دید که چگونه از ارتباطات بحران در این زمینه می‌توان استفاده کرد.»

آقای خانیکی گفت: «در اثر جدید مانوئل کاستل، او به نکته‌ای جهانی اشاره می‌کند. او می‌گوید که اکثر مردم جهان از اعتقاد مطلق و نسبی نسبت به نهادهای قانون‌گذاری داشتند، دور شدند. در جهان نوعی گسیختگی نسبت به هر نوع کنش سیاسی‌ای به وجود آمده اما در مقابل رجوع به رسانه‌ها بیشتر شده است. به همین دلیل باید به رسانه‌ها در سطح ملی و منطقی توجه شود.»

وی افزود: «من در کمیته بازسازی افغانستان در دوران اصلاحات بودم و بر اساس آن می‌گویم باید ظرفیت موجود در افغانستانی‌ها را جدی بگیریم و از خشونت و تروریسم به ظرفیت‌های فرهنگی رجوع کنیم.»

وی در انتها بیان کرد: «خوشبختانه در دانشگاه علامه طباطبایی، تهران و فردوسی مشهد توانسته‌ایم به ظرفیت‌های همسایگان مظلوم خود پی ببریم.»