«امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت افغانستان درباره حقآبه ایران گفت: «همان اندازه که دلسوز مردم خود هستیم، دلسوز مردم سیستان و بلوچستان نیز هستیم و درد آنها را درد خود میدانیم». وی افزود افغانستان به حقآبه ایران بر اساس معاهده ۱۳۵۱ که میان دولتهای وقت دو کشور به امضا رسیده، متعهد است. متقی اظهارداشت موضوع […]
«امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت افغانستان درباره حقآبه ایران گفت: «همان اندازه که دلسوز مردم خود هستیم، دلسوز مردم سیستان و بلوچستان نیز هستیم و درد آنها را درد خود میدانیم».
وی افزود افغانستان به حقآبه ایران بر اساس معاهده ۱۳۵۱ که میان دولتهای وقت دو کشور به امضا رسیده، متعهد است.
متقی اظهارداشت موضوع آب نباید سیاسی شود و چنین مسائلی به جای سر و صدای رسانهای باید از مسیر تفاهم و گفتگو حل شود.
وزیر خارجه حکومت افغانستان تصریح کرد ملاک قضاوت و اظهار نظرها درباره مسایل آب نیز باید با احکام مندرج در معاهده دو کشور و خشکسالی که در افغانستان و منطقه جریان دارد مورد بررسی قرار گیرد.
وی مدعی شد در سد «کمال خان» آبی وجود ندارد و فاصله سد کجکی تا سیستان و بلوچستان نیز ۶۰۰ کیلومتر است که با وجود آب اندک، در زمینهای تشنه و ریگستان جذب میشود و یا در این مسیر تبخیر میشود.
متقی گفت بر اساس گزارش سازمان بین المللی نجات، افغانستان سومین کشور آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی در سطح جهان است و این پدیده اثر مخرب روی منابع آبی این کشور داشته است.
وزیر خارجه حکومت افغانستان خاطرنشان کرد روزانه صدها تن از سیستان و بلوچستان به ولایت نیمروز رفت و آمد دارند و میدانند که در این ولایت هیچ آبی جریان ندارد و مردم افغانستان نیز از ناحیه کمآبی رنج میبرند.
Sunday, 22 December , 2024