ایستگاه راه آهن هرات-خواف روز گذشته (سهشنبه ۲۰ تیر) با حضور مقامات افغانستان و ایران افتتاح گردید و به بهرهبرداری رسید. بخت الرحمان شرافت، رئیس اداره خط آهن افغانستان ضمن قدردانی از حسن نیت و همکاریهای همه جانبه جمهوری اسلامی ایران گفت: پیشرفت و ترقی ایران، پیشرفت و ترقی افغانستان است و متقابلاً پیشرفت و ترقی افغانستان، […]
ایستگاه راه آهن هرات-خواف روز گذشته (سهشنبه ۲۰ تیر) با حضور مقامات افغانستان و ایران افتتاح گردید و به بهرهبرداری رسید.
بخت الرحمان شرافت، رئیس اداره خط آهن افغانستان ضمن قدردانی از حسن نیت و همکاریهای همه جانبه جمهوری اسلامی ایران گفت: پیشرفت و ترقی ایران، پیشرفت و ترقی افغانستان است و متقابلاً پیشرفت و ترقی افغانستان، پیشرفت و ترقی ایران است.
وی همچنین خاطرنشان ساخت امروزه کشورهای منطقه و جهان به یکدیگر وابسته هستند و افتتاح خط آهن هرات-خواف تنها مربوط افغانستان نمیشود، بلکه مربوط به منطقه و جهان نیز است.
شرافت تأکید کرد: این خط آهن از طریق واخان افغانستان به چین و از طریق ایران به ترکیه و سایر کشورهای منطقه و جهان متصل میشود و در آینده از این طریق تبادلات تجارتی به طور گسترده صورت میگیرد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی هیئت حاکمه افغانستان نیز با تأکید بر اهمیت این پروژه گفت: خط آهن راه خوبی برای اتصال دو ملت است و این ارتباط میتواند مرهمی بر زخمهای ملت افغانستان باشد.
وی افزود: سطح همکاری بین افغانستان و ایران نشان دهنده روابط عمیق میان دو کشور است. امارت اسلامی خواستار توسعه روابط گسترده با ایران به عنوان کشور دوست و برادر می باشد. افغانستان برای توسعه روابط با ایران جدی است و به دشمن اجازه تنش و نفاق افکنی با این کشور را نمیدهد.
پس از مجاهد نیز مصطفی رضایی، مدیر عامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان گفت: این قطار که امروز از طریق آن ترانزیت با ایران را آغاز کردیم، با زحمات فراوان رسید اما با افتخار در تاریخ ثبت خواهد شد و این تاریخ مژده احیای جاده ابریشم خواهد بود.
سید حسین میر شفیع، نماینده وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، طی سخنانی از میزبانی افغانستان جهت برگزاری این مراسم ابراز قدردانی نموده و گفت با توجه به برقراری صلح و ثبات در افغانستان، زمان همکاریهای اقتصادی گسترده میان افغانستان و ایران فرا رسیده است.
وی افزود: تکمیل خط آهن هرات-خواف دارای اهمیت بوده و هدف اصلی ما همکاری در توسعه خط آهن در افغانستان با ایجاد زیر بناهای مناسب است؛ چرا که افغانستان دارای موقعیت جغرافیایی بسیار با ارزشی بوده و پل ارتباطی میان شرق و غرب آسیا میباشد.
یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: نیاز است تا افغانستان و ایران سطح همکاریها را در مدت زمان کوتاه رشد دهند.
وی تأکید کرد: ایران آماده هرگونه همکاری با کشور افغانستان به عنوان دوست و همسایه میباشد. با آغاز روند انتقال کالاهای تجارتی از طریق خط آهن خواف-هرات سطح روابط دو کشور در عرصه اقتصادی بیش از گذشته تقویت خواهد شد.
به گفته مسئولان، پیش از این نیز به طور آزمایشی مقداری کالاهای تجارتی از ایران به افغانستان از طریق این خط انتقال داده شده بود، اما روز گذشته این مسیر تجاری به طور رسمی افتتاح گردید.
راه آهن هرات-خواف دارای چهار بخش میباشد که تاکنون سه بخش آن تکمیل شده و قطعه چهارم آن نیز در آینده ساخته خواهد شد.
به گفته کارشناسان، این مسیر ریلی بخشی از مسیر راه گذر بینالمللی شرق به غرب است که چین را از طریق ازبکستان، افغانستان و ایران به سمت ترکیه و اروپا متصل میکند. این مسیر در کاهش هزینههای ترانزیتی و ارسال کالاهای چین به اروپا در آینده نقش مهمی خواهد داشت.
همچنین گفته میشود که خط آهن هرات-خواف ظرفیت حمل و نقل یک میلیون مسافر و حدود ۶ میلیون تُن کالا را در سال دارد.
Sunday, 22 December , 2024